woensdag 6 februari 2008




Boom wint spektakel in Ethias Arena

Zwarte grond, wit zand, kunstgras, kuipbochten, een wasbord, een brug én een sterk deelnemersveld. Dat zijn de ingrediënten van de Flanders indoor cyclocross die afgelopen weekend in de Ethias Arena in Hasselt gehouden werd. Kersvers wereldkampioen Lars Boom ging met de bloemen lopen in dit vernieuwende evenement dat buiten spectaculair ook voldoende zwaar was.

De veldrijders werden opgedeeld in twee groepen van elf die elk een reeks moesten uitrijden. De eerste zes plaatsten zich voor de finale. In die finale zagen zo’n drieduizend toeschouwers hoe Lars Boom in zijn eerste wedstrijd als wereldkampioen de wereldkampioen bij de beloften, Niels Albert, afschudde in de laatste ronde en solo over de finish reed.

Het is niet de eerste keer dat een indoor cyclocross georganiseerd wordt. Vorig jaar vond er in de Nekkerhallen te Mechelen al een soortgelijke wedstrijd plaats. Na afloop van de ‘Flanders Indoor Cyclocross’ waren de reacties van de renners gemengd. Want hoewel in de buitenlucht crossen misschien zwaarder lijkt, mocht dit zeker niet onderschat worden.

"Dit was moeilijker dan buiten crossen. Het was zelfs moeilijker dan Treviso", reageerde winnaar Boom. Ook Sven Nijs was die mening bedeeld. “Het ziet eruit als een snel parcours, maar het bolt van geen meter, het zuigt langs alle kanten aan.” Ben Berden voegde daar nog aan toe “dat het veel van een show weg heeft maar dat we evenzeer voluit moeten gaan.”



Bronnen:

TV Limburg

Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen: