zondag 17 februari 2008



Gele trui in het vizier

HASSELT- Tijdens de zesdaagse van Hasselt vond buiten spektakel ook de ploegvoorstelling van Silence-Lotto plaats. De ploeg staat dit jaar voor een grote uitdaging: “de tour winnen en de wereld veroveren” aldus ploegmanager Marc Coucke.

Er waait een nieuwe wind door de Lotto ploeg. Er kwam een andere medesponsor, met snurkmiddel Silence, en ook het rennersbestand is veranderd. De ploeg nam afscheid van gevestigde namen als Van Petegem en Baguet, en verwelkomde nieuw bloed als dat van Popovych en Van Avermaet.

Wie dacht vijf jaar geleden dat het Lotto van toen nu in staat zou zijn om zo hoog van de toren te blazen? Waarschijnlijk zelfs de hevigste fans niet. Toch is het geen gebluf van de enthousiaste Coucke. Na afgelopen seizoen, waarin Cadel Evans nipt naast de tourzege greep(het scheelde 20 seconden), groeide het besef dat die laatste horde zeker genomen kan worden.

Na jaren van tevergeefs opboksen tegen het monopolie van rivaal Quick.Step in de voorjaarsklassiekers, lijkt de nieuwe weg die onze andere Belgische topploeg inslaat, zijn vruchten af te werpen. De strategie werd de ploeg beetje bij beetje om te vormen tot een ploeg voor de grote rondes. De focus werd dus afgeleid van de voorjaarsklassiekers, iets wat overigens niet vaak gebeurt bij Belgische ploegen.

Maar ondertussen lijkt de strategie wel te werken, getuige Evans’ tweede plaats in de Tour. Nu zal enkel de gele trui nog goed genoeg zijn. Daar zit de aanwerving van Jaroslav Popovych voor veel tussen. Het Oekraïnse toptalent leerde jaren de stiel van grootmeester Lance Armstrong, in de Discovery ploeg. Met hem erbij is de tour winnen een gezonde ambitie geworden. Afspraak in juli.


Bronnen:

Algemeen Dagblad

Sportwereld.be


Geen opmerkingen: