woensdag 5 maart 2008


Nieuwe start, nieuwe namen

BILZEN- Wie aandachtig de uitslagen van het openingsweekend bekeken heeft, heeft ongetwijfeld onverwachte namen in de top-10 opgemerkt. Wie zijn deze nobele onbekenden? Een overzichtje.


Sebastian Langeveld (2e in Kuurne-Brussel-Kuurne): Een oertalent. De Nederlander was aanvankelijk twijfelachtig wegens kniepijn, maar startte uiteindelijk toch, en werd de sterkste man in de koers. Alles wijst erop dat hij het helemaal gaat maken: Nederlands kampioen bij de beloften in 2005, en uitgeroepen tot belofte van het jaar 2006 in Nederland. Won zijn tweede profkoers waar hij aan deelnam.

Arnaud Gerard (10e in Omloop Het Volk) : Gerard was vorig seizoen de jongste renner van het peloton. Wat hij in de Omloop liet zien, was een heel sterk nummer: in de vroege ontsnapping zitten, vervolgens een ijzersterke Philippe Gilbert opwachten en zich nog even helemaal leeg rijden voor de kopman. En dan nog 10e finishen in Gent: Deze jongen heeft een mooie toekomst voor zich.

Enrico Franzoi (5e in Kuurne-Brussel-Kuurne): Wat als Franzoi het veldrijden zou laten vallen en zich enkel richten op de voorjaarsklassiekers? Tom Boonen zou nog niet meteen met hem klaar zijn.

Borut Bozic: “Hou hem in de gaten, want hij wordt een hele grote”, zei Cycle Collstrop-teammanager Hilaire van der Schueren over zijn goudhaantje, nog voor de start van het nieuwe seizoen. Zijn zesde plaats in zijn eerste Kuurne-Brussel-Kuurne geldt als een eerste indicatie voor de Sloveense spurtbom.

Matthew Goss (3e in Kuurne-Brussel-Kuurne): De nieuwe Robbie McEwen. Werd in 2006 Australisch – en wereldkampioen ploegenachtervolging, en is nog maar 21. Kan in 2008 tot een seizoensrevelatie uitgroeien bij het sterke team CSC.

Nicolas Jalabert: 6e in de Omloop en 9e in Kuurne-Brussel-Kuurne, en daarmee de meest constante renner van het openingsweekend. Nicolas is de broer van de grote Laurent Jalabert. Is vooral bekend van zijn lange ontsnappingen in de Tour de France maar bewijst nu ook dat hij niet vies is van het klassieke werk.

Yuriy Krivtsov (4e in Omloop Het Volk) : Een tijdrijder pur sang die al sinds 2002 meedraait in het profpeloton. In de AG2R-ploeg al jaren een trouwe knecht die in de voorjaarsklassiekers zijn eigen kans mag gaan. Voorlopig nog zonder overwinning.

1 opmerking:

Ralphie zei

Inderdaad enkele serieuze verrassingen! vooral van Bozic, Krivtsov en GĂ©rard verwacht ik nog vele, mooie dingen. Niet te vergeten dat Gerard nog wereldkampioen bij de junioren werd in Zolder.