donderdag 24 januari 2008

De comeback van de leeuwenkoning


Hoewel hij in 2005 de fiets aan de haak hing, maakt Mario Cipollini zijn comeback in het peloton. De charismatische Italiaan is ondertussen 40 en wordt daarmee de oudste nog actieve profwielrenner. Hij tekent een contract bij het nieuwe Amerikaanse team ‘Rock & Republic.’

‘Cipo’ zal in 2008 echter slechts een vijftiental koersen rijden en dit enkel in de VS. Michael Ball, stylist van het kledingbedrijf Rock & Republic en eigenaar van het team, ziet in Cipollini de ideale begeleider van zijn jonge beloften. Met zijn team wil Ball binnen vijf jaar uitgroeien tot het beste team ter wereld.

Cipollini begint aan zijn seizoen half februari in de Ronde van Californië (17-24 februari). Zijn advocaat liet al weten dat Cipo “niet herbegint om te winnen. Wat hij moest doen heeft hij al gedaan, het gaat vooral om het doorgeven van ervaring aan jonge talenten.”


Maar misschien heeft ook de fiscus een hand in de comeback. Onlangs raakte namelijk bekend dat Cipollini 1,1 miljoen euro aan achterstallige belastingen moet betalen. De wereldkampioen van 2002 gaf in 1998 en 1999 geen inkomsten aan. Hij woonde toen officieel in Monaco, maar volgens de fiscus verbleef hij in Italië. “Il re leone”(de leeuwenkoning), zoals zijn bijnaam luidt, kan dus alle extra inkomsten op dit moment gebruiken.



Bronnen:

Sportwereld

De Morgen

De Morgen (2)

1 opmerking:

Ralphie zei

Cipo is altijd goed voor ophef in de wielerwereld, een beetje zoals VDB bij ons in België. Ik heb hem altijd graag zien rijden. Hopelijk kan hij dit jaar iets betekenen voor die ploeg, maar dat betwijfel ik toch ten zeerste :-).

Greetings,
Ralph