vrijdag 11 januari 2008

Chinese piste voor Tom?


Nadat het een tijdje stil is geweest rond Tom Boonen, haalt de ex-wereldkampioen opnieuw de media. Niet enkel omwille van zijn uitgekomen relatie met een 16-jarige, maar ook op sportief vlak. Boonen speelt namelijk met het idee om op de Olympische Spelen van Peking deel te nemen aan de ploegenachtervolging op de piste.


‘Tornado Tom’ wil een ploeg vormen met zijn ploegmaats Gert Steegmans, Sébastien Rosseler en Wouter Weylandt. Dit viertal trad nooit eerder als een team aan op de piste. Ook heeft geen van hen een uitgesproken ervaring op de piste, een discipline die bovendien zeer technisch is. Maar Boonen is strijdvaardig. “Als we er alle vier voor gaan, ben ik er zeker van dat we in Peking kunnen stunten. Daar twijfel ik geen seconde aan”, aldus de Quick.Step-kopman in La Dernière Heure.

Toch blijft het idee op zijn zachtst uitgedrukt optimistisch. Aangezien Boonen en zijn ploegmaats voorrang geven aan het wegseizoen, zullen andere landgenoten de kwalificatie moeten afdwingen tijdens de Wereldbekerproeven die doorgaan tijdens dit seizoen. Vervolgens zouden deze landgenoten dan hun plaats moeten afstaan aan de vier renners van Quick-Step. En wie geeft nu een zelf afgedwongen selectie voor de Spelen weg?

http://www.sportwereld.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=BO1MGRMR
http://www.demorgen.be/dm/nl/1001/Wielrennen/article/detail/130399/2008/01/11/Boonen-denkt-na-over-piste-op-Spelen.dhtml

Geen opmerkingen: